ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Προσωπικότητες

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011 8:39:23 πμ


Από: Administrator Christakis

Από τον τόπο αυτό προήλθαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών των οποίων το έργο εκτιμήθηκε και εκτός συνόρων.

Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (El Greco), μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως προσωπικότητες στην ιστορία της τέχνης, γεννήθηκε στο χωρίο Φόδελε το 1545. Γνώρισε τη βυζαντινή ζωγραφική στο Ηράκλειο, μετά έφυγε για την Ιταλία όπου μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς δασκάλους της Αναγέννησης και κατέληξε στο Τολέδο της Ισπανίας, όπου και πέθανε το 1614.

Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στη Μυρτιά Ηρακλείου το 1883 και πέθανε στη Γερμανία το 1957. Δικό του έργο είναι το «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και έγινε μεγάλη παγκόσμια επιτυχία και έκανε πολλούς τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα. Ο τάφος του είναι σε ιδιαίτερο σημείο μέσα στην πόλη του Ηρακλείου και αποτελεί πάντα προορισμό πολλών επισκεπτών.

Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης, πολύ σημαντικός ζωγράφος του τέλους του 19ου αιώνα, κι από τους πολύ σημαντικούς δασκάλους της τέχνης αυτής μετά την Απελευθέρωση, κατάγεται από το Ηράκλειο, όπου γεννήθηκε το 1837 και μέχρι το θάνατό του το 1907 στον Πειραιά είχε διακριθεί πολύ για τις θαλασσογραφίες του, όπου με την ακαδημαϊκή του εκπαίδευση καταφέρνει να ζωγραφίζει πλοία, ουρανούς και τοπία με μία ιδιαίτερη ποιότητα.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.