ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Ρώμη – η αιώνια πόλη Ρώμη

Τελευταία ενημέρωση Σεπ 2011


Η Ρώμη βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, στην περιφέρεια Λάτιο, χτισμένη στις όχθες ποταμό Τίβερη. Η ιστορική πόλη είναι κτισμένη ανατολικά του ποταμού πάνω σε επτά λόφους. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ρωμύλος θεμελίωσε τη Ρώμη στον Παλατίνο Λόφο στις 21 Απριλίου 753 π.Χ. και στη συνέχεια σκότωσε το δίδυμο αδελφό του Ρώμο και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της.

Η Ρώμη ήταν η πρωτεύουσα διαδοχικά στο Ρωμαϊκό Βασίλειο, τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία και τελικά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Στην ακμή της η επιρροή της επεκτεινόταν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και τις ακτές της Μεσογείου. Με την επικράτηση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη, απέκτησε και θρησκευτική σημασία και καθιερώθηκε ως η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας. Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η πόλη παρήκμασε και ο πληθυσμός μειώθηκε αισθητά.

Στην περίοδο της Αναγέννησης χωρίς να έχει ιδιαίτερη πολιτική ισχύ, γνώρισε πολιτιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη λόγω της παρουσίας του Πάπα. Το 1871 έγινε η πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Τον 20ο αιώνα και ιδιαίτερα μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο ο πληθυσμός αυξήθηκε σημαντικά και σήμερα η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή έχει πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Ε, καλά. Οι ιταλοί ήταν πάντα καλοί στη διαφήμιση. Όχι ότι η Ρώμη δεν τα 'χει κι αυτή τα χρονάκια της, αλλά να κάνει πατέντα το "αιώνια"; Η άλλη ιστορία που είχε κυκλοφορήσει και ήθελε τον Αινεία να είναι ο ιδρυτής της, αποδείχτηκε μαϊμού. Θεώρησαν οι τότε άρχοντες της νέας αυτοκρατορίας, ότι έπρεπε να παρουσιάσουν την χώρα τους σαν συνέχεια κάποιας παλιότερης υπερδύναμης, για να δικαιολογήσουν έτσι και να επιβάλλουν την παρουσία τους κερδίζοντας εν μέρει και κάποιον σεβασμό
Καταχωρήθηκε από: 1 2 την Σεπ 2011
Η Ρώμη είναι πανέμορφη.Έμεινα στην Πιάτσα ντι Σπάνια σε ξενοδοχείο που έκλεισα από το http://www.skroutzholidays.com.Καταπληκτική τιμή και περάσαμε τέλεια.Συγχαρητήρια και για το site σας.
Καταχωρήθηκε από: tzek t την Μαϊ 2012