ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Βενετία

Βενετία

Τελευταία ενημέρωση Μαρ 2012


Η Βενετία είναι πόλη της βόρειας Ιταλίας, πρωτεύουσα της περιοχής Βένετο, με 271.663 κατοίκους.

Είναι χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά σε μια λιμνοθάλασσα η οποία καλύπτει 50.000 km2 της Αδριατικής.

Οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο είναι δύσκολες και έτσι οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τις γόνδολες (μακρόστενες ξύλινες βάρκες) για να μετακινηθούν μέσω των καναλιών ανάμεσα στα νησιά.

Ολόκληρη η πόλη είναι ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα όπου ακόμη και το μικρότερο κτίριο περιλαμβάνει έργα από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου, όπως των Giorgione, Tiziano, Tintoretto, Veronese και άλλων.

Η πόλη άρχισε να χτίζεται από το 400 μ. Χ. όταν οι κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικείες τους και να βρουν καταφύγιο σε δυσπρόσιτα μέρη για να προστατευτούν από τις αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων και των Ούνων. Κατέφυγαν στις νησίδες της λιμνοθάλασσας και ζούσαν από ότι πρόσφερε η θάλασσα. Κατά τον 11ο αιώνα η Βενετία έγινε μεγάλη ναυτική και εμπορική δύναμη.

Πολλά είναι τα αξιοθέατα της πόλης.

  • Η πλατεία του αγίου Μάρκου, ο επιβλητικός ναός του Αγ. Μάρκου
     
  • Ο Πύργος – Ρολόι των Μαυριτανών
     
  • Το παλάτι των Δόγηδων
     
  • Η γέφυρα των Στεναγμών.

Μην παραλείψετε μια εκδρομή στα νησάκια της λιμνοθάλασσας Τορτσέλο και Μουράνο όπου μπορείτε να βρείτε τα περίφημα εργαστήρια γυαλιού!

Κάθε χρόνο, δέκα ημέρες πριν από τη Σαρακοστή, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του περίφημου καρναβαλιού της Βενετίας, που έχουν ήδη αρχίσει από τον Οκτώβριο.

Η Βενετία, μετατρέπεται απ' άκρη σ' άκρη -και με τα νησιά της λιμνοθάλασσας Μουράνο, Μπουράνο, Τορτσέλο, Λίντο- σε ένα απέραντο σκηνικό θεάτρου!

Χιλιάδες κομπάρσοι ξεχύνονται στα στενά φορώντας καταπληκτικές πολύχρωμες στολές του Μεσαίωνα και πανέμορφες μάσκες!

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.