ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Η Ρώμη βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, στην περιφέρεια Λάτιο, χτισμένη στις όχθες ποταμό Τίβερη. Η ιστορική πόλη είναι κτισμένη ανατολικά του ποταμού πάνω σε επτά λόφους. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ρωμύλος θεμελίωσε τη Ρώμη στον Παλατίνο Λόφο στις 21 Απριλίου 753 π.Χ. και στη συνέχεια σκότωσε το δίδυμο αδελφό του Ρώμο και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της.

Η περιοχή κοντά στη Σκαλινάτα και στην Πιάτσα ντι Σπάνια είναι το κύριο τουριστικό κέντρο. Εδώ υπάρχουν μερικά πολυτελή, μικρά ξενοδοχεία. Παρόμοια καταλύματα υπάρχουν παντού στο κέντρο, δυτικά της Βία ντελ Κόρσο. Βέβαια τα οικονομικά ξενοδοχεία σπανίζουν στο κέντρο, δεν πρέπει όμως να παραβλέψετε τα πλεονεκτήματα της διαμονής κοντά στα πολλά αρχαία αξιοθέατα της Ρώμης.

Το ιστορικό κέντρο της Ρώμης είναι ένας ενιαίος αρχαιολογικός χώρος με μνημεία από πολλές διάφορες ιστορικές περιόδους (αρχαιότητα, Μεσαίωνας, Αναγέννηση και μεταγενέστερα). Η ΟΥΝΕΣΚΟ το έχει ανακηρύξει μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως τέτοιο μνημείο αναγνωρίζεται επίσης και το Βατικανό.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της χθες και θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο στο Capitoline Museums της Ρώμης.

Παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά. Δεκάδες θρύλοι και μύθοι έχουν ρίξει όλα αυτά τα χρόνια ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τα καλύτερα, ίσως, φυλασσόμενα αρχεία του κόσμου.

RSS URL