ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου

Τελευταία ενημέρωση Ιουλ 2011


450.000 τόνοι χάλυβα, 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπετόν και ένα δις ευρώ κόστος: η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου, μήκους 42 χιλιομέτρων, εγκαινιάστηκε σήμερα στην Κίνα.

Στην Κίνα εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου. Η γέφυρα Qingdao-Haiwan συνδέει το λιμάνι του Qingdao στα ανατολικά της Κίνας με τη νήσο Huangdao και το αεροδρόμιο του Qingdao-Liuting. Όπως μεταδίδει ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV πρόκειται για τη μεγαλύτερη γέφυρα του είδους της και στηρίζεται σε 5.000 περίπου πυλώνες. Η γέφυρα, συνολικού μήκους 42 χλμ., διαθέτει ακόμη και διασταύρωση.

Με την κατασκευή της η απόσταση μεταξύ της πόλης Qingdao και της νήσου Huangdao μειώνεται κατά 30 χλμ. και περίπου 20 λεπτά. Οι εργασίες κατασκευής διήρκεσαν περίπου 4 χρόνια ενώ το κόστος ξεπέρασε τα 10 δις γουάν (1,07 δις ευρώ). Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η γέφυρα είναι αντισεισμική και μπορεί να αντέξει ακόμη και σε σεισμικές δονήσεις 8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ αλλά και σε προσκρούσεις πλοίων.

Το αργότερο το 2016 όμως η Qingdao-Haiwan αναμένεται να χάσει τον τίτλο της μεγαλύτερης θαλάσσιας γέφυρας. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής γέφυρας μήκους 50 χλμ. που θα συνδέει το Χονγκ-Κονγκ και το Macao με το Zhuhai της ηπειρωτικής Κίνας.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΚΟΥΙΖ: ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΔΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ;
Καταχωρήθηκε από: ΑΡΚΑΣ Φ την Δεκ 2011