ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

07.Οκτωβρίου.2013

Το φασκόμηλο 

είναι πολυετής αειθαλής θάμνος των εύκρατων θερμών περιοχών, με ύψος έως 80 εκατοστά με βλαστό πολύκλαδο, τετραγωνικό, χνουδωτό. Ανθίζει την άνοιξη, Απρίλιο – Ιούνιο ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο.

Προβολές: 43242 Σχόλια: 2
30.Μαΐου.2013

Ο πολλαπλασιασμός της δάφνης γίνεται από τα κουκούτσια από τους καρπούς της. Έπειτα από 3-4 μήνες τα φυτεύονται στο έδαφος μέχρι να αναπτυχθούν αρκετά και έπειτα μεταφυτεύονται στην οριστική τους θέση.

Προβολές: 46907 Σχόλια: 1
27.Μαΐου.2013

Θυμάρι είναι η γενική ονομασία των αυτόχθονων ποωδών φυτικών ειδών του γένους Thymus που απαντώνται στην Ευρώπη και την Ασία.

Το θυμάρι είναι ιθαγενές φυτό της Δυτικής Μεσογείου.

Τα φύλλα είναι πολύ μικρά, συνήθως 2,5 έως 5 mm μήκος και διαφέρουν ανάλογα με το είδος και την ποικιλία σε σχήμα, στην κάλυψη από τρίχες, ακόμη και στο άρωμα.

Τα φύλλα του Thymus vulgaris είναι ωοειδή έως στενόμακρα, ελαφρώς σαρκώδη κυρτά προς τα μέσα και ιδιαίτερα αρωματικά. Το άρωμα των φύλλων του οφείλεται στην παρουσία του αιθέριου ελαίου, το οποίο δίνει αρτυματική αξία και είναι πηγή των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του φυτού.

Προβολές: 15586 Σχόλια: 0
31.Μαρτίου.2012

Κέρδη 1.500 € ανά στρέμμα από την καλλιέργεια της ροδιάς

Αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας η καλλιέργεια της ροδιάς και προσφέρει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τους παραγωγούς.

Ιδανικές για την ανάπτυξη της ροδιάς οι κλιματολογικές συνθήκες στη χώρα μας.

Προβολές: 23005 Σχόλια: 0
23.Μαρτίου.2012

Το βότανο των πρωτόπλαστων ή "δροσιά της θάλασσας"

Το δεντρολίβανο λέγεται ότι είναι το δεύτερο βότανο μετά τη δάφνη που πήραν οι πρωτόπλαστοι μαζί τους όταν εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο. Το δενδρολίβανο "δροσιά της θάλασσας", είναι ένα αειθαλές, θαμνώδες αρωματικό φυτό που αυξάνεται σε ύψος από 1 έως 2 m, με μια μοναδική χαμηλού τόνου αρωματική οσμή καμφοράς.

Προβολές: 17312 Σχόλια: 0
14.Μαρτίου.2012

Ισχυρή τροφή και υποσχόμενη καλλιέργεια.

Επιστήμονες της διεθνούς κοινότητας κατατάσσουν το ιπποφαές στη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο με 190 ωφέλιμα συστατικά.

Προβολές: 7612 Σχόλια: 0
13.Μαρτίου.2012

Δύο είναι οι μεγάλες κατηγορίες μελιού: το μέλι ανθέων που η πρώτη ύλη προέρχεται από άνθη πορτοκαλιάς, λουλουδιών κ.λπ. και το μέλι μελιτωμάτων, που η πρώτη του ύλη προέρχεται από έλατα, πεύκα, βελανιδιές, καστανιές κ.λπ.

Προβολές: 9788 Σχόλια: 0
12.Μαρτίου.2012

Άρωμα ευτυχίας

Η λεβάντα με το χαρακτηριστικά ευχάριστο άρωμά της είναι ένα βότανο που θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση, ηρεμεί τα νεύρα, είναι υπναγωγό, χαρίζει πνευματική διαύγεια και επιδρά καταπραϋντικά σε περιπτώσεις ανησυχίας, υπερέντασης και εκνευρισμού. Καλό είναι όμως να αποφεύγεται από όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι, καθώς και από τις εγκύους.

Προβολές: 20042 Σχόλια: 0
12.Μαρτίου.2012

Μπορεί η καλλιέργεια της μέντας -όντας αρδευτική- να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις και υψηλότερο κόστος παραγωγής από τις ξηρικές καλλιέργειες της ρίγανης και της λεβάντας, παρ' όλα αυτά οι αποδόσεις σε έσοδα είναι πολλαπλάσιες, φθάνοντας να ξεπερνούν τις 3.500 ευρώ ανά στρέμμα.

Προβολές: 15486 Σχόλια: 0
RSS URL
Add to Google Reader or Homepage