ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Γέλιο, λίγη εργασία και σοκολάτα για περισσότερα χρόνια ζωής

Τελευταία ενημέρωση Αυγ 2011


Πότε ένας άνθρωπος δεν κινδυνεύει από έμφραγμα ή εγκεφαλικό; Οταν γελάει πολύ, δουλεύει λίγο, δεν στρεσάρεται, τρώει σοκολάτα και κάνει ποδήλατο. Αυτά τουλάχιστον είναι τα νέα μικρά μυστικά που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Παρίσι, όπως προέκυψαν από τα συμπεράσματα μεγάλης γκάμας επιστημονικών ερευνών.

Το στρες είναι, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, από τους πλέον καρδιοτοξικούς παράγοντες που ευθύνονται για καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, τη στιγμή που άλλη ερευνητική εργασία, από τη Βαλτιμόρη, έδειξε ότι όσοι γελούν περισσότερο ζουν περισσότερο. Δανοί επιστήμονες συνέστησαν επίσης καθημερινή χρήση του ποδηλάτου καθώς, σύμφωνα με μελέτη τους, όσοι κάνουν έντονη και γρήγορη ποδηλασία κερδίζουν από 2,2 έως 5,3 χρόνια ζωής σε σχέση με αυτούς που κάνουν απλώς βόλτα με αυτό.

Η πιο ευχάριστη είδηση όλων ωστόσο έρχεται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια ανάλυση των επτά πιο σημαντικών μελετών που έχουν γίνει για την αντιοξειδωτική δράση της σοκολάτας και για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της στα αγγεία. Εκτός του ότι επιβεβαίωσαν τις δράσεις αυτές, ανακάλυψαν επίσης την ιδιότητά της να ρίχνει την πίεση και να βελτιώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω όμως δεν μπορεί να προστατεύσει κάποιον από το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, αν αυτός εργάζεται σκληρά. Οι υψηλοί στόχοι και η αδυναμία επίτευξής τους σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση καρδιαγγειακών επεισοδίων στη δουλειά, ενώ ο κίνδυνος αυτός αυξάνει όσο και οι εργατοώρες

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.