ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Αυξάνονται τα θύματα των φαρμακευτικών σκευασμάτων αμφιβόλου προέλευσης

Τελευταία ενημέρωση Οκτ 2011


Τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αυξάνουν δήθεν τη λίμπιντο, ‘φροντίζουν’ για την βελτίωση της στύσης, και ασφαλώς για ‘καλύτερο σεξ’.

Χιλιάδες διαφημίσεις στο ίντερνετ υπόσχονται ‘αύξηση της λίμπιντο σε ένα λεπτό’ ή ‘ακαριαία βελτίωση της στύσης’ κλπ.

Τα νοσοκομεία δέχονται πολλούς από τους αφελείς, οι οποίοι παραγγέλνουν χωρίς συμβουλές ειδικών τα θαυματουργά χάπια ή τις τσίχλες που ανεβάζουν τη λίμπιντο ή αντιπαχυντικά σκευάσματα με άμεσα αποτελέσματα...Οι ασθενείς προσέρχονται στα νοσοκομεία σε άθλια κατάσταση, οδηγούνται στην εντατική και νοσηλεύονται επί αρκετές ημέρες.

Έτσι το υπουργείο Προστασίας Καταναλωτή της ΒΡΒ μαζί με τα Κέντρα Προστασίας Καταναλωτή προχώρησαν σε νέα εμπεριστατωμένη έρευνα για την ποιότητα των φαρμακευτικών σκευασμάτων που διακινούνται μέσω του ίντερνετ. Τα Κέντρα Προστασίας παρήγγειλαν (σαν ιδιότητες) 70 διαφορετικά σκευάσματα που αφορούσαν τη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης και τη μείωση του βάρους.

Ένα στα τρία σκευάσματα με απαγορευμένες και επικίνδυνες ουσίες

Το χημικό εργαστήριο ανάλυσης φαρμακευτικών σκευασμάτων του κρατιδίου διαπίστωσε ότι ένα στα τρία σκευάσματα (χάπια, σκόνη ή τσίχλες) περιείχαν απαγορευμένα και επικίνδυνα συστατικά, που δεν αναφέρονταν καν στη σύνθεση του σκευάσματος.

Τα περισσότερα από αυτά (13 στα 21 αντιπαχυντικά / 8 στα 13 αφροδισιακά / 6 στα 21 ‘συμπληρωματικά γεύματα για αθλητές’) περιείχαν σιβουτραμίνη, ταδαλαφίνη, εφεδρίνη, φενολφθαλίνη και αμφεταμίνες. Η σιβουτραμίνη ανεβάζει την πίεση και τους καρδιακούς παλμούς και προκαλεί τάση προς έμετο. Η φενολφθαλίνη είναι καρκινογόνος ουσία, ενώ η ταδαλαφίνη προκαλεί άμεση κατάρρευση του οργανισμού, εάν η δόση είναι παραπάνω από αυτή που μπορεί να αντέξει ο οργανισμός.

Κέντρα Προστασίας Καταναλωτή ξεκίνησαν νέα καμπάνια κατά των ύποπτων σκευασμάτων συστήνοντας στους καταναλωτές το αυτονόητο:

  • Να μην αγοράζουν φάρμακα για οτιδήποτε χωρίς συμβουλή γιατρού ή έστω φαρμακοποιού, και
     
  • να χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή αγορά μετά από συμβουλή του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή.

 

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.