ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Τρίτη 28.Μαΐου.2013

Η δίαιτα Dukan έιναι μια πρωτεινική δίαιτα που δεν περιορίζει τις ποσότητες και που παρά το γεγονός πως μοιάζει σε αρκετά σημεία με την δίαιτα Ατκινς θεωρείται περισσότερο υγιεινή.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της Δρ. Dukan o περιορισμός των υδατανθράκων βοηθάει στο να μην ενθαρρύνεται η αποθήκευση λίπους από την έκκριση ινσουλίνης ενώ δημιουργεί και τα τις βάσεις για μια εφ όρου ζωής διατήρηση των κιλών.

Προβολές: 16652 Σχόλια: 0
Τετάρτη 11.Απριλίου.2012

Ένα εμβόλιο που επιτίθεται σε μόριο το οποίο υπάρχει στο 90% των καρκίνων δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους για πρώτη φορά. Στην δοκιμή, η οποία έγινε για να ελεγχθεί κατ’ αρχήν η ασφάλειά του, συμμετείχαν 10 πάσχοντες από πολλαπλούν μυέλωμα, μία μορφή αιματολογικού καρκίνου.

Προβολές: 8006 Σχόλια: 0
Τετάρτη 28.Μαρτίου.2012

Το νέο, πολλά υποσχόμενο φάρμακο αναμένεται να αντιμετωπίσει καρκίνους μαστού, προστάτη, εντέρου, ωοθηκών, εγκεφάλου, κύστεως και ήπατος. Εκτός όμως από τους συμπαγείς όγκους, φέρεται να αντιμετωπίζει και νεοπλασίες του αίματος όπως είναι τα λεμφώματα.

Προβολές: 6548 Σχόλια: 0
Παρασκευή 23.Μαρτίου.2012

Ένα νέο τεστ αίματος μπορεί να προβλέψει έγκαιρα το έμφραγμα πριν αυτό συμβεί, σύμφωνα με τους δημιουργούς του οι οποίοι εκτιμούν ότι το τεστ θα είναι διαθέσιμο στο εμπόριο σε ενάμιση χρόνο περίπου.

Προβολές: 6386 Σχόλια: 0
Τετάρτη 14.Μαρτίου.2012

Βασιζόμενοι στις αναφορές για τις φαρμακευτικές δράσεις του λαδιού (αγουρέλαιο) στην αρχαία Ελλάδα από τον Διοσκουρίδη, οι επιστήμονες απέδειξαν ότι το ελαιόλαδο διαθέτει και αντιοξειδωτικές, νευροπροστατευτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Προβολές: 15952 Σχόλια: 0
Τρίτη 13.Μαρτίου.2012

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το υπουργείο Υγείας για τη γρίπη που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας. Μάλιστα, στο πέρασμά της έχει αφήσει πίσω της, μέχρι στιγμής, 17 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Προβολές: 7735 Σχόλια: 0
Τετάρτη 07.Μαρτίου.2012

Πληθώρα μελετών έχει δείξει ότι το πρωινό γεύμα βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της όρεξης και του σωματικού βάρους, ενισχύει τη συγκέντρωση, τη μνήμη, την καλή συμπεριφορά και την απόδοση στο σχολείο, ενώ βοηθά τα παιδιά να έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προβολές: 6152 Σχόλια: 0
Τετάρτη 29.Φεβρουαρίου.2012

Καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου παίζει η ποσότητα χαλκού που προσλαμβάνουμε. Η δε έλλειψή της μπορεί να είναι επιζήμια για τη μνήμη, τη σκέψη και τις γνωστικές λειτουργίες. Σημαντική πηγή χαλκού είναι η σοκολάτα, τα στρείδια και τα μανιτάρια.

Προβολές: 6724 Σχόλια: 0
Πέμπτη 23.Φεβρουαρίου.2012

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ με επικεφαλής τον δρα Νικόλα Σταυρόπουλο εντόπισαν ένα «γονίδιο αϋπνίας», το οποίο επίσης μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης.

Προβολές: 7906 Σχόλια: 0
Τετάρτη 22.Φεβρουαρίου.2012

Είκοσι άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία σε εντατική ενώ επισήμως τρεις έχασαν τη ζωή τους.

Πανικό προκαλεί η αυξητική τάση της γρίπης στη χώρα μας και ειδικά ο θάνατος ενός 6χρονου παιδιού από τη Θεσσαλονίκη που με βάση τον ιατροδικαστή οφείλεται πιθανότατα στον ιό της γρίπης που κυριαρχεί φέτος.

Προβολές: 2974 Σχόλια: 0
RSS URL