ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Βράβευση του δήμου ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ για το ΣΜΑΡΙ

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 11:07:32 μμ


Η εκδήλωση βράβευσης των νικητών προορισμών του προγράμματος EDEN "Ευρωπαϊκοί προορισμοί αριστείας" έτους 2011, πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Τα βραβεία απένειμε στους νικητές η γενική γραμματέας Τουρισμού, Ντίνα Μπέη, η οποία σε ομιλία της, αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος για την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη ανεπτυγμένων, που προωθούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και τη συνεισφορά (του προγράμματος) στην τουριστική ανάπτυξη.

Το θέμα του διαγωνισμού φέτος ήταν "Τουρισμός και Ανάπλαση χώρων και περιοχών".

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον δήμαρχο Δελφών, Νικόλαο Φουσέκη, για το έργο "Ανάπλαση του ιστορικού συνόλου της Χάρμαινας", παλιάς συνοικίας της Άμφισσας.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, απονεμήθηκαν και τα βραβεία των τεσσάρων επιλαχόντων προορισμών που είναι: η Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής για το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ο δήμος Μίνωα Πεδιάδας Ηρακλείου για το διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό Σμάρι, ο δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης για το διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό Λιμνών και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας για την ιερά μονή Γηρομερίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής πρέσβης της Γερμανίας Guy Feaux de la Croix, η βουλευτής Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Παπαθανάση, εκπρόσωποι πριφερειών και δμων κ.α.

Τα βραβεία του προγράμματος EDEN "Ευρωπαϊκοί προορισμοί αριστείας" 2011 απένειμε η γγ Τουρισμού, Ντίνα Μπέη 26/07/2011

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.

Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου 2012