ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΚΡΗΤΗ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 4:41:10 μμ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΚΡΗΤΗ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με εξαιρετικές εντυπώσεις από επισκέπτες και συμμετέχοντες επισφραγίστηκε η επιτυχημένη παρουσία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με δικό του περίπτερο στην παγκρήτια έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση» που διοργανώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Tae Kwon Do στην Αθήνα από τις 24 έως τις 27 Μαΐου.

Η συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην έκθεση ανέδειξε τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις, τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα, που είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση του Δήμου και προώθησαν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερό του. Συγκεκριμένα, στο περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας φιλοξενήθηκαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από την παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών και τυροκομικών προϊόντων, την παραγωγή και τυποποίηση εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, την παραγωγή και τυποποίηση βοτάνων, καθώς και την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία φυτικών καλλυντικών προϊόντων.

Η συνεργασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με τις επιχειρήσεις της περιοχής είχε ως στόχο την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους εκπροσώπους της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς. Άλλωστε η παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής είναι ευρεία και γνωστή, με υψηλής ποιότητας προϊόντα, αναγνωρισμένα πανελλαδικά. Με αυτό το γνώμονα, σκοπός της συμμετοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην έκθεση ήταν αφενός το άνοιγμα νέων αγορών στο εσωτερικό και αφετέρου η επαφή των ξένων εισαγωγέων με τους τοπικούς παραγωγούς – τυποποιητές για την προώθηση των προϊόντων της περιοχής στο εξωτερικό.

Στο περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας βρίσκονταν και οι εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρήσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να ενημερωθούν για τον πλούτο και την αξία των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων και φέρνοντάς τους σε επαφή με τον τρόπο που παράγονται. Επιπλέον, στη διάρκεια της διοργάνωσης οι επιχειρηματίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους από δίκτυα διανομών τόσο της Ελλάδας όσο και χωρών του εξωτερικού, προβάλλοντας τα προϊόντα τους και αναβαθμίζοντας την εμπορική δυναμική τους.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κατακλύζοντας το χώρο του, όπου όχι μόνο δοκίμασε τις μοναδικές γεύσεις της παραδοσιακής κρητικής αλλαντοποιίας και τυροκομίας, αλλά επιπλέον γεύτηκε το παραδοσιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. του αγροτικού συνεταιρισμού Θραψανού, ήρθε σε επαφή με τα εξαιρετικά βότανα της κρητικής γης και γνώρισε τις ευεργετικές δυνατότητες των φυτικών καλλυντικών. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσα από έντυπο πληροφοριακό υλικό για τις περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την παράδοση, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη φύση, τα τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, την κρητική διατροφή, αλλά και τις ποικίλες δυνατότητες για διακοπές και εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο οποίος άλλωστε βραβεύτηκε πρόσφατα ως ευρωπαϊκός προορισμός αριστείας.

Αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους έχουν ως εξής:

  • «Αγροτικός Συνεταιρισμός Θραψανού»

Τυποποιημένο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π.

Δνση: Θραψανό Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης, ΤΚ 70006

Τηλ: 2891041212

Φαξ: 2891041123

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιουλάκης Γιώργος

     Κιν: 6973060513

Email: thraps1@otenet.gr

Website: www.cretan-olive-oil.gr

 

  • «Ίνατος» Καλλιέργεια, παραγωγή και συσκευασία βοτάνων

Δνση: Αρκαλοχώρι Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης.

         ΤΚ 70300

Τηλ & Φαξ: 2891023626

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βερυκοκίδης Ευάγγελος

Κιν: 6947819929

Email: vaggelis.verikokidis@gmail.com

Website: www.inatosherbs.gr

  • «Αφοί Κασσάκη ΟΕ» Καπνιστά Προϊόντα Κρέατος

Δνση: Γαλατάς Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης, ΤΚ 70006

Τηλ & Φαξ: 2891023314

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κασσάκης Εμμανουήλ

Κιν: 6974904111

Email: info@afoikassaki.gr

Website: www.afoikassaki.gr

 

  • «Πηγάκης Ο.Ε.» (Μ. Πηγάκης – Μ. Καλογεράκη Ο.Ε.)

Πρότυπη Μονάδα Παραγωγής Κρεατοπαρασκευασμάτων

& προϊόντων θερμικής επεξεργασίας με βάση το κρέας.

Δνση: Ρουσσοχώρια Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης.

         ΤΚ 70300

Τηλ & Φαξ: 2891024509

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Πηγάκης Μιχάλης

Κιν: 6977679314

Email: mixpigakis@yahoo.gr

 

  • «Αγροκτήματα Μανουρά Α.Ε.»

Εμπόριο Τυροκομικών Προϊόντων

Δνση: Καστελλιανά Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης.

         ΤΚ 70300

Τηλ: 2891071300

Φαξ: 2891071301

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μανουράς Μενέλαος

Κιν: 6936119016

Email: agroktimata_manoyra@yahoo.com

 

  • «25 A» Φυσικά Καλλυντικά Προϊόντα Κρήτης

Δνση: (Εργοστάσιο) - Ζωφόροι Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης, ΤΚ 70006

Τηλ: 2891041640

Φαξ: 2891041650

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Καστρινάκης Ευάγγελος

Κιν: 6944332223

Email: info@25a.gr

Website: www.25a.gr

Η έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και την PromExpo και τελούσε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, καθώς και των παρακάτω διμερών Επιμελητηρίων: ΕλληνοΚινεζικού, ΕλληνοΡωσικού, Ελληνο-Ιταλικού, Ελληνο-Γερμανικού, Ελληνο-Βραζιλιανού, Ελληνο-Καναδικού, Αραβο-Ελληνικού και της Ελληνο-Σερβικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Ένωσης.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.

Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου 2012