ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Αυστηρές κυρώσεις ΕΕ προς Συρία

Τελευταία ενημέρωση 14.Νοεμβρίου.2011


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος σε 18 άτομα, στην πλειοψηφία τους στρατιωτικοί και να παγώσει τα ευρωπαϊκά δάνεια στη χώρα λόγω της συνέχισης της καταστολής των διαδηλώσεων,

δήλωσε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "μια προκαταρκτική συμφωνία" επετεύχθη όσον αφορά το θέμα αυτό ανάμεσα σε αντιπροσώπους χωρών της ΕΕ, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί επισήμως από τους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών που συναντώνται στις Βρυξέλλες.

Τα μέτρα αυτά θα ληφθούν μετά την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει τη συμμετοχή της Συρίας στις συνόδους και τα όργανά του. Ο παναραβικός οργανισμός προειδοποίησε ακόμα ότι μελετά τη σύσταση ενός μηχανισμού προστασίας των πολιτών στη Συρία.

Εμπειρογνώμονες συναντώνται σήμερα στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου, στο Κάιρο, για το θέμα αυτό.

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στα 18 νέα άτομα αφορούν το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και απαγόρευση της εισόδου τους στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ήδη λάβει ανάλογα μέτρα σε βάρος 56 ανθρώπων στη Συρία που έχουν κριθεί υπεύθυνοι για τα μέτρα καταστολής σε βάρος διαδηλωτών. Η ΕΕ έχει επίσης παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 19 οργανισμών ή επιχειρήσεων που πιστεύεται ότι υποστηρίζουν το καθεστώς της Δαμασκού, συμπεριλαμβανομένης της Commercial Bank of Syria.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε επίσης να παγώσει τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς τη Συρία.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 3.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των οχτώ μηνών της καταστολής του λαϊκού κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.