ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Παρασκευή 23.Δεκεμβρίου.2011

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της αναγνώρισης ως γενοκτονίας της μαζικής σφαγής το 1915 των Αρμενίων από τους Τούρκους Οθωμανούς, παρά τις απειλές και την αγανάκτηση της Τουρκίας και την παρουσία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών έξω από την Εθνοσυνέλευση.

Πέμπτη 22.Δεκεμβρίου.2011

Σήμερα πραγματοποιείται στη γαλλική Εθνοσυνέλευση η κρίσιμη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί, οι σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι θα "παγώσουν".

Πέμπτη 17.Νοεμβρίου.2011

Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου στο Κουβέιτ, μετά την καταστολή από την αστυνομία διαδήλωσης που απαιτούσε την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Δευτέρα 14.Νοεμβρίου.2011

Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση αποφάσισε σήμερα να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος σε 18 άτομα, στην πλειοψηφία τους στρατιωτικοί και να παγώσει τα ευρωπαϊκά δάνεια στη χώρα λόγω της συνέχισης της καταστολής των διαδηλώσεων, δήλωσε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

Δευτέρα 14.Νοεμβρίου.2011

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε τη Δευτέρα ανοιχτά του αρχιπελάγους των νησιών Μολούκων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ινδονησίας, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,6 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων.

Τετάρτη 09.Νοεμβρίου.2011

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην ανατολική Τουρκία. Από τη δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον δύο κτίρια, το ένα εκ των οποίων ήταν ένα εξαώροφο ξενοδοχείο.  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάιδήλωσε πως 20 άτομα διασώθηκαν ενώ 5 έχασαν τη ζωή τους.

Κυριακή 06.Νοεμβρίου.2011

Το γεωτρύπανο πλησιάζει τα 3.500 μέτρα κάτω απο το βυθό.

Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα "Όμηρος" της Noble Energy με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό.