ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Οι εξωγήινοι στη γη σε είκοσι χρόνια

Τελευταία ενημέρωση Ιουν 2011


Οι Ρώσοι επιστήμονες έτοιμοι να έλθουν σε επαφή με εξωγήινους

Ρώσοι επιστήμονες θεωρούν ότι η ανθρωπότητα θα έλθει σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια. Αυτό μας το λέει ο Αντρέι Finkelstein, επικεφαλής του Αστρονομικού Ινστιτούτου που έχει στενή σχέση με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Ο Finkelstein έκανε τη δήλωσή του σε μια πρόσφατη διεθνή συνάντηση στην οποία το θέμα συζήτησης ήταν η αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

- Η εμφάνιση της ζωής είναι τόσο αναπόφευκτη όπως ο σχηματισμός των ατόμων. Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, και εμείς θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το  γνωρίζουμε μέσα σε είκοσι χρόνια, δήλωσε ο Φίνκελσταϊν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Ρώσος επιστήμονας ανέφερε ότι το 10 τοις εκατό των γνωστών πλανητών περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο στον γαλαξία παρόμοιο με τη Γη.

Και όπου, και αν υπάρχει νερό, υπάρχει επίσης η ζωή, δήλωσε ο Φίνκελσταϊν.

Υποστήριξε επίσης ότι οι αλλοδαποί κατά πάσα πιθανότητα είναι παρόμοιοι με εμάς τους ανθρώπους, με τα δύο χέρια, δύο πόδια και ένα κεφάλι.

Το χρώμα του δέρματός τους μπορεί να είναι διαφορετικό από τη δικό μας.

Στο Ινστιτούτο Finkelstein λειτουργεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε ήδη από την δεκαετία του 60, κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, όπου ο στόχος ήταν και είναι να αναχαιτίσουν τα ραδιοκύματα στο διάστημα.

Πάντα ψάχναμε για εξωγήινους πολιτισμούς, και στη συνέχεια περίμεναμε για μηνύματα από το διάστημα και όχι το αντίθετο, δήλωσε ο Αντρέι Φίνκελσταϊν.

 

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.