ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Μυστικό αρχείο στο iPhone αποκαλύπτει τις τοποθεσείες που έχετε επισκευθεί

Τελευταία ενημέρωση Απρ 2011

Μυστικό αρχείο στο iPhone αποκαλύπτει τις τοποθεσείες που έχετε επισκευθεί


Χρησιμοποιώντας το iPhone ή τον υπολογιστή που είναι συγχρονισμένα με το κινητό σας τηλέφωνο, μπορούν να  ανακτηθούν λεπτομερείς πληροφορίες για το πού έχετε βρεθεί.
Η SvD προσπάθησε να ανοίξει το μυστικό αρχείο και διαπίστωσε ότι οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στην περιοχή όπου βρισκόταν το κινητό της δοκιμής, ήταν εγγεγραμμένες στο μυστικό αρχείο.


Το καλά κρυμμένο και άγνωστο αρχείο, ανακαλύφθηκε τυχαία από ερευνητές υπολογιστικών συστημάτων, τους επιστήμονες Pete Warden και Alasdair Allan.

Την ανακάλυψη τους την ανακοίνωσαν στο συνέδριο “WHERE 2.0 “το οποίο διεξάγεται στο San Franscisco.

 

Στην αρχή δεν ήμασταν σίγουροι για το πόσα δεδομένα ήταν αποθηκευμένα. Αλλά όταν έψαξε περισσότερο, κατέστη σαφές ότι υπήρχε μια τρομακτική ποσότητα από αναλυτικές πληροφορίες των κινήσεων μας, "δήλωσε ο Pete Warden για τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

 

Οι ερευνητές έχουν κατασκευάσει μια ιστοσελίδα με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το αρχείο. Στη σελίδα μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το ‘tracker’, μια εφαρμογή iPhone που αναζητά το πολύ καλά κρυμμένο αρχείο και επιτρέπει στους χρήστες να δουν ποιες πληροφορίες είναι αποθηκευμένες σε αυτό.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.