ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Η τεχνολογία της διαδραστικής τηλεθέασης

Τελευταία ενημέρωση Σεπ 2011


‘Υβριδική τηλεόραση’, ‘έξυπνη τηλεόραση’: Μερικά από τα ονόματα που δόθηκαν στη νέα υπερσύγχρονή τεχνολογία τηλεοπτικών συσκευών, οι οποίες διευρύνουν το φάσμα επιλογών του τηλεθεατή. Το πόσο, εξαρτάται από τον ίδιο.

Οι τελευταίας τεχνολογίας τηλεοπτικοί δέκτες διαθέτουν το επισήμως λεγόμενο Standard Hybrid Broadcast Broadband TV, σύντομα Ηbb TV.

Βασικό στοιχείο το οποίο προσφέρει η νέα τεχνολογία είναι ένας συνδυασμός των καθιερωμένων τηλεοπτικών προγραμμάτων με υπηρεσίες ίντερνετ.
Το αποτέλεσμα είναι ο εμπλουτισμός των δυνατοτήτων που προσφέρονται στον τηλεθεατή από την άνεση του καναπέ του και η υπόσχεση να αλλάξει άρδην το πρότυπο της παλιομοδίτικης, μονόπλευρης και γραμμικής τηλεθέασης.

Με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου

Γνωστό παράδειγμα που βασίζεται σε αυτήν την τεχνολογία είναι το ΗD-Teletext, το οποίο περιλαμβάνει και επιτρέπει την πρόσβαση σε πρόσθετο οπτικοακουστικό υλικό που προσφέρεται από τον εκάστοτε τηλεοπτικό σταθμό.

Το Ινστιτούτο Frauenhofer για Ανοιχτά Συστήματα Επικοινωνίας του Βερολίνου (FOKUS) σε συνεργασία με τη Volkswagen και την εταιρία εμπορικής προώθησης του τηλεοπτικού ομίλου Pro Sieben Sat1, SevenOne Media, εγκαινίασε μία νέα επαναστατική εφαρμογή.

Η ελληνική εκδοχή του ονόματός της θα ήταν ‘διαδραστική διαμόρφωση αυτοκινήτου’. Και τα χαρακτηριστικά της είναι η δυνατότητα παρεμβάσεων από πλευράς τηλεθεατή κατά τη διάρκεια προβολής ενός διαφημιστικού spot για αυτοκίνητα.

Με το τηλεκοντρόλ του μπορεί να πατήσει πάνω στην οθόνη, να πάρει πληροφορίες σχετικά με το προϊόν (όπως χαρακτηριστικά, τιμή), ακόμη και να επιλέξει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά διαμορφώνοντας εικονικά το αυτοκίνητο της αρεσκείας του και να το ανακαλύψει μέσα από video, animation και φωτογραφικά slides.

Κερδίζει έδαφος

Για να μπορέσει κάποιος καταναλωτής να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο τηλεθέασης, χρειάζεται μόνο μία ειδική συσκευή σύνδεσης με το διαδίκτυο και φυσικά, αντίστοιχα τηλεοπτικά κανάλια που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Επί του παρόντος, διαφημιστικές εταιρίες, τηλεοπτικοί σταθμοί και κατασκευαστές απαιτούμενων για τη χρήση της νέας τεχνολογίας συσκευών, θέτουν τις τεχνικές βάσεις, ώστε να κάνει σύντομα τη διαδραστική διαφήμιση, αναπόσπαστο στοιχείο της πραγματικότητας των τηλεθεατών.

 

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.