ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Κυριακή 10.Ιουλίου.2011

 

Οι επιστήμονες για πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν το μυστήριο του δίσκου της Φαιστού, αλλά τελικά τα κατέφερε μια 84χρονη από τα Χανιά, η οποία έβαλε σκοπό της ζωής της να τον αποκρυπτογραφήσει και τα κατάφερε.

Πέμπτη 07.Ιουλίου.2011

Μια συνταρακτική αποκάλυψη ενός Βρετανού επιστήμονα έρχεται να ταράξει τα νερά της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και ειδικότερα της Γενετικής Μηχανικής. Εάν οι προβλέψεις του Aubrey de Grey επαληθευτούν, τότε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για να δει τα 150α γενέθλιά του, έχει ήδη γεννηθεί.

Πέμπτη 30.Ιουνίου.2011

Ρώσοι επιστήμονες θεωρούν ότι η ανθρωπότητα θα έλθει σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια. Αυτό μας το λέει ο Αντρέι Finkelstein, επικεφαλής του Αστρονομικού Ινστιτούτου που έχει στενή σχέση με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Τετάρτη 22.Ιουνίου.2011

Ο Ελληνας επιστήμονας που ηγείται του ερευνητικού κέντρου NICTA στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης εργάζεται πάνω σε ένα πρωτοποριακό εμφύτευμα, που στόχο έχει να χαρίσει και πάλι την όραση σε όσους την έχουν χάσει λόγω εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

Σάββατο 28.Μαΐου.2011

Το εσωτερικό της Σελήνης περιέχει την ίδια ποσότητα νερού με την Γη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε και θέτει υπό αμφισβήτηση τη θεωρία της δημιουργίας του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Σελήνη περιέχει εκατό φορές περισσότερο νερό από την ποσότητα που θεωρούσαμε μέχρι σήμερα.

Πέμπτη 19.Μαΐου.2011

Το νέο επίτευγμα ανήκει σε ειδικούς από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης οι οποίοι ζήτησαν από έξι εθελοντές να εντοπίσουν διαφορετικά συναισθήματα όπως χαρά, φόβο και έκπληξη σε εικόνες ανθρώπινων προσώπων τις οποίες κοιτούσαν.

Σάββατο 23.Απριλίου.2011

Χρησιμοποιώντας το iPhone ή τον υπολογιστή που είναι συγχρονισμένα με το κινητό σας τηλέφωνο, μπορούν να  ανακτηθούν λεπτομερείς πληροφορίες για το πού έχετε βρεθεί.

Παρασκευή 22.Απριλίου.2011

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανακοίνωσε ότι το διαστημικό λεωφορείο "Endeavour" θα πραγματοποιήσει το τελευταίο του διαστημικό  ταξίδι στο διαστημικό σταθμό IIS το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 29 Απριλίου.

Παρασκευή 22.Απριλίου.2011

Το νέο Iphone της Apple  «Iphone 5» θα λανσαριστεί στην αγορά το Σεπτέμβριο, αναφέρουν εσωτερικές πηγές από το τμήμα παραγωγής της Apple  στο Reuters.

 Το νέο iPhone αναμένεται να έχει ένα πιο γρήγορο επεξεργαστή από τον προκάτοχό του το Iphone 4.

Δευτέρα 21.Μαρτίου.2011

Minoistas , Atenistas , Pagouristas , Pire-A-ctive , Monumenta Πέντε ομάδες, πέντε κινήματα δραστήριων πολιτών που αποφάσισαν να αλλάξουν την πόλη και την καθημερινότητα τους, ήμασταν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς