ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Τετάρτη 04.Απριλίου.2012

Λίγο μετά την πρώτη πετυχημένη δοκιμή οδήγησης - πτήσης του αυτοκινήτου - αεροπλάνου Transition της αμερικανικής εταιρίας Terrafugia, η ολλανδική εταιρεία PAL-V ανακοίνωσε ότι έκανε και εκείνη την πρώτη πετυχημένη δοκιμή του δικού της ομώνυμου αυτοκινήτου - ελικοπτέρου σε μία βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ολλανδίας. Δείτε το βίντεο

Τρίτη 03.Απριλίου.2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική πτήση του αυτοκινήτου-αεροπλάνου «Transition» που κατασκεύασε η αμερικανική εταιρία Terrafugia, φέρνοντας ένα όνειρο της επιστημονικής φαντασίας πιο κοντά στην πραγματοποίησή του. Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 14.Μαρτίου.2012

Τα απολιθωμένα οστά τουλάχιστον τριών ατόμων που ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο της Κίνας και χρονολογούνται από τη λίθινη εποχή ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ανθρώπινο είδος, αποκαλύπτει η μελέτη μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Παρασκευή 10.Φεβρουαρίου.2012

Μετά από 15 χρόνια εντατικής και επίμονης εργασίας και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν μέσο γεώτρησης 4.000 χμ. στρώματος πάγου, να φτάσουν στην επιφάνεια της μεγαλύτερης λίμνης της Ανταρκτικής.

Παρασκευή 25.Νοεμβρίου.2011

 

Ακόμα και από το νηπιαγωγείο πρέπει να ξεκινά η εκπαίδευση των υπολογιστών στα παιδιά θεωρούν αρκετοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι στην … πλειονότητα τους (6 στους 10) έχουν σελίδα στο facebook.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών (99%) συμφωνεί πως η εκπαίδευση των ανήλικων χρηστών γύρω από την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας είναι ευθύνη και των γονέων και των εκπαιδευτικών. 

Δευτέρα 26.Σεπτεμβρίου.2011

Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που κρύβονται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη θάλασσα της Κρήτης φιλοδοξεί να φέρει στο φως διεθνής ερευνητική αποστολή. Ελληνες και Αμερικανοί επιστήμονες θα επιχειρήσουν ένα ταξίδι στον χρόνο, εντοπίζοντας ναυάγια της μινωικής εποχής που εκτιμάται ότι κείτονται στον βυθό του κόλπου του Ηρακλείου.

Δευτέρα 26.Σεπτεμβρίου.2011

Oι έρευνες της ομάδας των επιστημόνων δείχνουν ότι ο περίφημος νόμος της Σχετικότητας του Αϊνστάιν ενδεχομένως να μην ισχύει, τουλάχιστον πλήρως.

Δευτέρα 26.Σεπτεμβρίου.2011

Μέθοδο ανασύνθεσης της ανθρώπινης σκέψης, ανακάλυψαν ερευνητές από τις ΗΠΑ! Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων τους, κατάφεραν να ανασυνθέσουν από τον εγκέφαλο θεατών, το βίντεοκλίπ που είχαν παρακολουθήσει πριν από λίγη ώρα στο YouTube!

Σάββατο 24.Σεπτεμβρίου.2011

‘Υβριδική τηλεόραση’, ‘έξυπνη τηλεόραση’: Μερικά από τα ονόματα που δόθηκαν στη νέα υπερσύγχρονή τεχνολογία τηλεοπτικών συσκευών, οι οποίες διευρύνουν το φάσμα επιλογών του τηλεθεατή. Το πόσο, εξαρτάται από τον ίδιο.

Τετάρτη 21.Σεπτεμβρίου.2011

Η Google πραγματοποίησε την ανακοίνωση μέσα από το επίσημο blog της, όπου αναφέρεται σε 100 βελτιώσεις του Google+ που παρουσίασε κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ημερών. Μεγάλη έμφαση έδωσε στην υπηρεσία Hangouts όπου μπορεί κανείς να συνομιλήσει με άλλα μέλη του κοινωνικού δικτύου, να πραγματοποιήσει ομαδικές video κλήσεις, ή απλά να αναμεταδίδει τον εαυτό του ζωντανά. Η υπηρεσία διατίθεται και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για Android και iOS συσκευές.