ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Θερίζει η γρίπη! Τρεις θάνατοι επισήμως μέχρι σήμερα

Τελευταία ενημέρωση 22.Φεβρουαρίου.2012 <08:48>


Πανικό προκαλεί η αυξητική τάση της γρίπης στη χώρα μας και ειδικά ο θάνατος ενός 6χρονου παιδιού από τη Θεσσαλονίκη που με βάση τον ιατροδικαστή οφείλεται πιθανότατα στον ιό της γρίπης που κυριαρχεί φέτος.

Είκοσι άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία σε εντατική ενώ επισήμως τρεις έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων κατά την εβδομάδα 06-12 Φεβρουαρίου 2012, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκονται όμως σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της αντίστοιχης εβδομάδας της περσινής περιόδου 2010-2011, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το επιδημικό κύμα.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνουν ότι από 06 έως 12 Φεβρουαρίου 2012, απεστάλησαν στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης συνολικά  68 κλινικά δείγματα. Τα  39 (57,4%) από αυτά ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα: 17 (43,6%)  για ιό γρίπης τύπου Β και  22 (56,4%) για ιό γρίπης  τύπου Α(Η3Ν2).

Μέχρι την  Πέμπτη  16  Φεβρουαρίου 2012, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί είκοσι σοβαρά περιστατικά  εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά και τρείς θάνατοι σε ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ.

Το ένα από τα τρία αυτά κρούσματα αφορά ένα βρέφος από τη Λιβύη που νοσηλεύτηκε στη χώρα μας.

Ωστόσο οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι καθησυχαστικοί και τονίζουν ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από όλες τις αιτίες κυμάνθηκε στα πλαίσια της αναμενόμενης.

Όμως εξηγούν ότι με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι συνεχίζει να αυξάνει  δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, ενώ τα στελέχη του ιού της γρίπης που κυκλοφορούν  εξακολουθούν να είναι το Α(Η3Ν2) και το Β.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.