ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Λευτέρης ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση Απρ 2012


Υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα; Πως, που και με ποιούς;

είναι το ερώτημα που θα απασχολήσει την εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ, η οποία θα μεταδοθεί από τις συχνότητες και το διαδίκτυο της ΕΡΑ Ηρακλείου, την Πέμπτη 5 Απριλίου, 5-6 το απόγευμα.

Στο ερώτημα αυτό θα μας απαντήσει ο κ. Λευτέρης Οικονόμου.

Ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης και εκ των στυλοβατών του υψηλότατου επιπέδου θεμελείωσής του και της αριστείας του.

Από τους πρωτεργάτες και μπροστάρης της συγκρότησης και εδραίωσης του επιφανέστερου επιστημονικού και ευρευνητικού ιδρύματος της χώρας μας, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

Πρώτος και επί 21 χρόνια πρόεδρος του ΙΤΕ. Ο Γενικός Γραμματέας Τεχνολογίας και Ερευνας,που στη σύντομη θητεία του ενέπνευσε και επέβαλλε το νομοθετικό πλαίσιο που απήλλαξε από τις αγγυλώσεις και έδωσε φτερά στα ερευνητικά ιδρύματα. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Κρήτης, που αποτελεί πρωτοποριακό επιχείρημα στη χώρα μας και παράδειγμα προς μίμηση.

Ο κ. Οικονόμου, ο καταξιωμένος στο διεθνή επιστημονικό και ερευνητικό κόσμο επιστήμονας και ερευνητής, ο δάσκαλος, ο άνθρωπος της αυταπάρνησης και της προσφοράς, ανήκει στους οραματιστές που με το έργο τους απέδειξαν, ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και δεν φοβάται να ανταγωνιστεί.

Η επιστημονική, η ερευνητική και η διοικητική του πείρα και έργο εγγυώνται γόνιμες, ώριμες και ζωογόνες απαντήσεις, σ'αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο λαός και η χώρα μας.

Η εκπομπή αυτή παράγεται στα πλαίσια της σειράς, «Ο ρόλος των Ανωτάτων Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης, στην επένδυση στη γνώση, στην έξοδο από την κρίση, στην ευημερία, στην ισοπολιτεία, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην εθνική αξιοπρέπεια».

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

Η μετάδοση της εκπομπής γίνεται από τα FM και από τους πομπούς του Ηρακλείου στα 97.5 και του Χάρακα στα 105.6.  και από το διαδίκτυο

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.