Ο ρόλος του Πανεπιστημίου, των Ανωτέρων και Ανωτάτων Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης στην επένδυση στη γνώση και στην έξοδο από την κρίση», είναι το θέμα της εκπομπής ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ
που θα μεταδοθεί από τις συχνότητες και το διαδίκτυο της ΕΡΑ Ηρακλείου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου, 5-6 το απόγευμα.
Καλεσμένος ο κ. Ιωάννης Παπαδάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του πανεπιστημίου Κρήτης. Εισηγητής και πρώτος διευθυντής του Ιστιντούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας, από τους πρωτεργάτες της Επιστημονικής και Ερευνητικής Κοινότητας της Κρήτης.
Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, η εκπομπή προσπαθεί να υπενθυμίσει κυρίως:
-
Το ρόλο και την αξία της επένδυσης στη γνώση και της αξιοκρατίας στην έξοδο από την κρίση, στην κατάκτηση της ανάπτυξης, της ευημερίας, της πρωτοπορίας, της ισοπολιτείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
-
Τους ανθρώπους που έδειξαν και δείχνουν το δρόμο με το προσωπικό τους παράδειγμα και έργο.Την ανάγκη να τους προσέξουμε, να τους ενθαρρύνουμε, να τους στηρίξουμε ενεργά και να ακολουθήσομε το παράδειγμά τους.
Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.
Η εκπομπή μεταδίδεται στa FM από τους πομπούς του Ηρακλείου στα 97.5, του Χάρακα στα 105.6 και από το διαδίκτυο