ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Μανώλης Καρέλλης

Τελευταία ενημέρωση Μαρ 2012


Μανώλης Καρέλλης, πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, που επι δημαρχίας του στηρίχθηκε ενεργά η ίδρυση και λειτουργία του πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο πρώην ευρωβουλευτής. Ο πρώην εκδότης - δημοσιογράφος. Ο συγγραφέας και ενεργός πάντα πολίτης και πιστός λάτρης και υπηρέτης των Γραμμάτων και της Τέχνης, ο κ. Μανώλης Καρέλλης, είναι ο καλεσμένος της εκπομπής "ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ", που θα μεταδοθεί από τις συχνότητες και το διαδίκτυο της ΕΡΑ Ηρακλείου την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 5-6 το απόγευμα.

Αφορμή για την εκπομπή αυτή έδοσε η προετοιμασία για την έκδοση ενός συλλογικού συγγράμματος που θα αναφέρεται σε σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής Κρητικής ιστορίας και οι οποίοι δεν είναι πια εν ζωή. Συγγραφή η οποία θα γίνει επίσης από διακρεκριμμένες προσωπικότητες των Γραμμάτων και της Τέχνης της Κρήτης.

Ο κ. Καρέλλης που με άρθρα του στον τοπικό τύπο, με μελέτες που παρουσίασε σε Κρητολογικά ή άλλα επιστημονικά συνέδρια και Ημερίδες, αλλά και με το συγγραφικό του έργο "Ιστορικά σημειώματα για την Κρήτη.

Από την Επανάσταση του 1866 ως την Κατοχή", αναδεικνύει ευθαρσώς αλλά και τεκμηριωμένα πτυχές και προσωπικότητες της ιστορίας του τόπου μας.

Ο κ. Καρέλλης υπήρξε επίσης από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας για την έκδοση του συλλογικού έργου «62 Ηρακλειώτες μιλούν για την ποίηση».

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

Η εκπομπή μεταδίδεται στa FM από τους πομπούς του Ηρακλείου στα 97.5, του Χάρακα στα 105.6 και από το διαδίκτυο.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.