ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Τελευταία ενημέρωση Μαρ 2012


Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου να φέρει στο ίδιο τραπέζι ξενοδόχους και παραγωγούς της Κρήτης με στόχο να ενταχθούν τα κρητικά προϊόντα στην κουζίνα  των ξενοδοχείων της Κρήτης.

Περισσότεροι από 60 ξενοδόχοι και υπεύθυνοι αγορών κρητικών ξενοδοχείων, συναντήθηκαν με περίπου 120 παραγωγούς και μεταποιητές προϊόντων απ’ όλη την Κρήτη πραγματοποιώντας 2.000 και πλέον κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Τα επιχειρηματικά ραντεβού έγιναν σε διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ενώ παράλληλα λειτούργησε έκθεση προϊόντων στην αίθουσα ΚΑΡΟΥΖΟΥ, όπου οι επιχειρηματίες του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να δουν και  να δοκιμάσουν τα προϊόντα για τα οποία συζητούσαν με τους παραγωγούς και τους μεταποιητές.   

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοια πρωτοβουλία και μάλιστα με  απτά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες καθώς, κατά κοινή ομολογία οι συναντήσεις που έγιναν άνοιξαν δρόμους συνεργασίας.

Στα πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και τόνισε ότι «σήμερα κάνουμε μια αρχή, φέρνουμε τους τοπικούς παραγωγούς στο ίδιο τραπέζι με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και αυτό το πρώτο βήμα έχει μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι αφενός να  προλάβουμε τη φετινή τουριστική περίοδο και αφετέρου να καταφέρουμε να εντάξουμε τα κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία».

Ο κ. Αλιφιεράκης  πρόσθεσε ότι η προσπάθεια αυτή δε θα σταματήσει εδώ αλλά θα συνεχιστεί σε συνεργασία και με άλλους φορείς, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία λίστας στο site του Επιμελητηρίου όπου θα καταγράφεται η προσφορά κρητικών προϊόντων από παραγωγούς και μεταποιητές και η ζήτηση από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θωμάς Φορτετσανάκης που πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας δήλωσε ότι «είναι μια ευκαιρία  να κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα  συνεργασίας. Εμείς βάλαμε ένα λιθαράκι, κάναμε μια προσπάθεια και θα προχωρήσουμε. Πρέπει να περάσουμε πλέον από τα λόγια  στις πράξεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των φορέων:  Παγκρήτιος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Επιμελητήρια Κρήτης, Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης, Δίκτυο Οινοποιών κ.α.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.