ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Λουξεμβούργο -Ελλάδα -Κρήτη

Τελευταία ενημέρωση Μαρ 2012


Το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα,η Κρήτη με τα μάτια μιας δημοσιογράφου από το Λουξεμβούργο,

είναι το θέμα της εκπομπής ΚΡΗΤΗ - ΕΥΡΩΠΗ, που θα μεταδοθεί από τις συχνότητες και το διαδίκτυο της ΕΡΑ Ηρακλείου, την Πέμπτη 8 του Μάρτη, 5-6 το απόγευμα.

Καλεσμένη η κ. Marie-Paule FISCHBACH, (Μαρί-Πωλ Φισμπάχ) δημοσιογράφος του ενημερωτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ραδιοφωνικού σταθμού του Μεγάλου-Δουκάτου του Λουξεμβούργου ( Radio Socioculturelle, 100,7)

Η κ. Fischbach που ήλθε για πρώτη φορά στην Κρήτη, θα μας μιλήσει για τη χώρα της, το φιλικό μας Λουξεμβούργο. Την ιστορία του . Τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά του ισχυρά σημεία. Τη θέση του στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση. Για τις σχέσεις του με τις γειτονικές χώρες. Τη στάση του προς τους μετανάστες. Η κ. Φισμπάχ θα μας μιλήσει επίσης για το πως βλέπει την Ελλάδα ως πολίτης και ως δημοσιογράφος του Λουξεμβούργου εδώ και δυόμισυ χρόνια; Ποιες είναι επίσης οι εντυπώσεις της από τη σύντομη επίσκεψή της στην Κρήτη.

Ο αδελφός της κ. Φισμπάχ κ. Ανρί Φισμπάχ είχε διατελέσει πρόεδρος ενός φιλελληνικού συλλόγου που έφερε το όνομα "CALLIOPE" και ο οποίος έδιδε έμφαση στην προβολή των σύγχρονων Ελλήνων και Λουξεμβούργιων καλλιτεχών και της νεοελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας.

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.


Η εκπομπή μεταδίδεται στa FM από τους πομπούς του Ηρακλείου στα 97.5, του Χάρακα στα 105.6 και από το διαδίκτυο.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.