ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Και στην Τουρκία ο ιός των στημένων αγώνων

Τελευταία ενημέρωση Ιουλ 2011


Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται να παίρνουν τα σκάνδαλα των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Ο ιός χτύπησε τώρα και στην Τουρκία με τις έρευνες των τουρκικών αρχών να στρέφονται, καταρχήν, στην πρωταθλήτρια Φενερμπαχτσέ.

Σχεδόν 50 συλλήψεις είναι ο έως τώρα απολογισμός των εφόδων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας. Ανάμεσά στους υπόπτους που φέρονται να εμπλέκονται σε αλλοίωση αποτελεσμάτων, βρίσκονται τρανταχτά ονόματα του τουρκικού ποδοσφαίρου, από παράγοντες και παίκτες μέχρι προπονητές, μάνατζερ αλλά και δημοσιογράφοι.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Φενερμπαχτσέ εξέφρασε την εμπιστοσύνη της τόσο στα μέλη της διοίκησης που είναι υπό κράτηση όσο και στην τουρκική δικαιοσύνη, εκτιμώντας ότι θα κάνει καλά τη δουλειά της και πως θα αποδειχθεί ότι δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Φενέρ

Το πιο ηχηρό όνομα στις τάξεις των συλληφθέντων είναι αναμφίβολα αυτό του προέδρου της Φενερμπαχτσέ Αζίζ Γιλντιρίμ. Ο ίδιος κρατείται καθώς προέκυψαν στοιχεία ότι η επικράτηση της Φενέρ με 4-3 στην τελευταία αγωνιστική του τελευταίου πρωταθλήματος στην έδρα της Σιβασπόρ, που της χάρισε το πρωτάθλημα, ήταν προσυνεννοημένη. Εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε η Φενερμπαχτσέ κινδυνεύει όχι μόνον με αφαίρεση του τίτλου, αλλά και με υποβιβασμό.
 
Όπως είπε ένας εκ των συνηγόρων του παράγοντα: "Ο πρόεδρος Γιλντιρίμ και οι υπόλοιποι μάνατζερ έχουν διαβεβαιώσει ότι η Φενερχμπαχτσέ δεν εξαπάτησε ποτέ. Γι΄ αυτό έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Οι μάνατζερ που βρίσκονται υπό κράτηση ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υποστεί πλήγμα η εικόνα της ομάδας".
 
Όπως σημειώνουν αναλυτές ενδεχόμενο "πλήγμα στην εικόνα" της ομάδας θα ήταν το μικρότερο κακό. Το γεγονός ότι έγιναν έφοδοι ακόμη και στα γραφεία της Τουρκικής Ομοσπονδίας καταδεικνύει ότι το σκάνδαλο έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και πως η Φενερμπαχτσέ είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ήδη λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού της χώρας.
 
Εκτός από την πρωταθλήτρια, βάσει κατηγορητηρίου,  στο στόχαστρο των αρχών για τα στημένα βρίσκονται οι Σίβασπορ, Εσκισεχιρσπόρ και Γκεντσλερμπιρλιγκί, αλλά και παράγοντες της Τραμπνζονσπόρ.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.