ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Δευτέρα 17.Οκτωβρίου.2011

Στις καταλήψεις, τις συγκεντρώσεις  τα συλλαλητήρια και κυρίως στην απεργία 19-20 Οκτωβρίου, θα συμμετέχουν οι γεωπόνοι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Κρήτης, όπως ομόφωνα αποφάσισε η διοίκηση του σωματείου τους. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της η διοίκηση του σωματείου των γεωπόνων που εργάζονται στα καταστήματα αγροτικών εφοδίων

Παρασκευή 14.Οκτωβρίου.2011

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Διαχείρισης της Ε.Ε. η πρόταση της Κομισιόν για αποθεματοποίηση στο ελαιόλαδο. Σύμφωνα με την απόφαση, η αποθεματοποίηση θα καλύψει ως και 100.000 τόνους παρθένου ελαιόλαδου για περίοδο έξι μηνών.

Τετάρτη 12.Οκτωβρίου.2011

Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου περιόδου 2011-2012, όπως κάθε χρόνο μετά το τέλος του τρυγητού.

Δευτέρα 10.Οκτωβρίου.2011

Δυναμική παρουσία στη μεγαλύτερη  Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2011 πραγματοποιεί το νεοσυσταθέν Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, που μετέχει στην κρητική αποστολή.

Η Έκθεση άνοιξε τις πύλες της το περασμένο Σάββατο στην Κολωνία της Γερμανίας  και το περίπτερο του Δικτύου έγινε πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν τη δυνατότητα να γευθούν το κρητικό ελαιόλαδο στον ειδικό χώρο γευσιγνωσίας που θα  λειτουργεί εκεί σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

Πέμπτη 06.Οκτωβρίου.2011

Με βασικά αιτήματα τη στήριξη του εμπορίου των αγροτικών προϊόντων και την άμεση καταβολή αποζημιώσεων, βγαίνουν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου  στους δρόμους οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Κρήτης

Πέμπτη 29.Σεπτεμβρίου.2011

Κάλεσμα σε γεωργούς και κτηνοτρόφους του Λασιθίου να συμμετέχουν την Πέμπτη 6 Οκτώβρη στο Πανλασιθιώτικο Αγροτικό Συλλαλητήριο ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος των αγροτών, στη μείωση του εισοδήματός τους  και στον αφανισμό τους, στη φυγή και τη μετανάστευση από τον τόπο τους απευθύνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος της περιοχής.

Παρασκευή 23.Σεπτεμβρίου.2011

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη η 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 123 Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων»  O προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 150.000.000€ και δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2003/361/Ε.Κ καθώς και επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ.

Παρασκευή 23.Σεπτεμβρίου.2011

Στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων, ύψους 10.000 έως 400.000 ευρώ αποσκοπεί το πρόγραμμα Εναλλακτικός Τουρισμός, για το οποίο  ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 11 Νοεμβρίου. Την πράξη εναλλακτικός τουρισμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007 - 2013, ύψους 20 εκατ. ευρώ, έχουν προκηρύξει τα υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Τετάρτη 14.Σεπτεμβρίου.2011

Ένας Έλληνας και δύο Γερμανοί ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες ξεκίνησαν από το Λουξεμβούργο και βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κρήτη για να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε τρεις παραγωγούς – δικαιούχους επιδοτήσεων, εκ των συνολικά 16 ελεγχόμενων σε όλη την Ελλάδα.

Τρίτη 13.Σεπτεμβρίου.2011

Να αλλάξει ο τρόπος δακοκτονίας και να εφαρμοστούν δοκιμασμένες οικολογικές μέθοδοι, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο τρόπος αντιμετώπισης του δάκου ζητά με ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Σκραφνάκη.

RSS URL