ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Τρίτη 06.Μαρτίου.2012

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150554/10-6-2011 που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις - πηγάδια. 

Τρίτη 06.Μαρτίου.2012

Μόνο το θεσμικό πλαίσιο που θα ενισχύσει την παραγωγή βιοαιθανόλης και τη χρήση της ως καύσιμο λείπει πλέον από την Ελλάδα, για να μπορέσει να γίνει μία πρώτη σοβαρή επένδυση.

Τετάρτη 29.Φεβρουαρίου.2012

Κάτω του κόστους οι τιμές παραγωγού.

Παρά του ότι η ελαιοκομική περίοδος για τους Κρήτες ελαιοπαραγωγούς πλησιάζει στο τέλος της, σταθερά σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθούν να βρίσκονται οι τιμές παραγωγού στο Κρητικό ελαιόλαδο.

Παρασκευή 17.Φεβρουαρίου.2012

«Καταρρέουν» όπως φαίνεται τα σχέδια της Ένωσης Ηρακλείου για τη δημιουργία ενός πρωτοβάθμιου συνεταιρισμού σε όλο το νομό. Ήδη οι τρεις Ενώσεις του νομού Ηρακλείου (Πεζών Μεσαράς και Μονοφατσίου) αποφάσισαν να δημιουργήσουν από μία πρωτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση.

Τετάρτη 08.Φεβρουαρίου.2012

Από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου θα γίνεται η κατάθεση των φακέλων από Ομάδες Παραγωγών για την ένταξη τους στο Μέτρο 133 «Δραστηριότητες ενημέρωσης και προώθησης», σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσίευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τετάρτη 11.Ιανουαρίου.2012

Διασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις για την εξόφληση των ανειλημμένων υποχρεώσεων του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2011 σε όλη την Κρήτη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, εξασφαλίστηκαν και δεσμεύτηκαν πιστώσεις για τις δαπάνες δακοκτονίας έτους 2012.

Τετάρτη 11.Ιανουαρίου.2012

Με τον ορισμό ενεργός  αγρότης η Κομισιόν στοχεύει στον αποκλεισμό από τις άμεσες ενισχύσεις όχι μόνο των επιχειρηματικών οντοτήτων (αερολιμένες, σιδηροδρομικές εταιρείες, μεσιτικές εταιρείες, εταιρείες διαχείρισης γηπέδων), αλλά και των «γεωργών του καναπέ».

Τετάρτη 28.Δεκεμβρίου.2011

Το ελληνικό προϊόν παραδοσιακά πωλείται σε υψηλότερες τιμές από τις αντίστοιχες της ισπανικής αγοράς, όμως υπολείπεται σε σχέση με το ιταλικό. Φέτος οι μέχρι στιγμής πιέσεις ήταν εξαιρετικά αυξημένες, καθώς η παγκόσμια παραγωγή επηρεάζεται από τα αυξημένα αποθέματα τα οποία είναι κυρίως ισπανικά.

Τετάρτη 21.Δεκεμβρίου.2011

Στους λογαριασμούς  των αγροτών θα βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου τα χρήματα της Ενιαίας Ενίσχυσης μετά την ευόδωση των προσπαθειών της ΑΤΕbank να εξασφαλίσει το  ποσό του 1,04 δις ευρώ για την εξόφληση των δικαιωμάτων του 2011.

Τρίτη 18.Οκτωβρίου.2011

Μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες παρατηρεί η τρόικα και ζητά να γίνονται γρηγορότερα οι πληρωμές του κράτους. Όταν λέμε ιδιώτες, δεν εννοούμε μόνο τις τράπεζες, αλλά και τις επιχειρήσεις, τους πολίτες και ειδικότερα τους αγρότες.

RSS URL