ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Αγνά και φυσικά καλλυντικά

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 3 Απριλίου 2011 4:24:20 μμ

Με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση, τα φυσικά ή βιολογικά καλλυντικά ανοίγουν νέους ορίζοντες στην περιποίησή του σώματος μας.

Αναζητώντας μία νέα ποιότητα ζωής, η απάντηση έρχεται από τη φύση  με τα φυσικά ή βιολογικά καλλυντικά. Με υψηλές προδιαγραφές και πιστοποιημένα από έγκυρους οργανισμούς, ήρθαν στη ζωή μας για να προσφέρουν φροντίδα σε  όσους επιμένουν να αναζητούν ό,τι πιο αγνό και φυσικό για τη φροντίδα τους.
 
Τι σημαίνει βιολογικό προϊόν;
Είναι το προϊόν που πιστοποιείται η πρώτη ύλη κατά τη διάρκεια της παραγωγής, αλλά και το τελικό προϊόν. Όλα τα συστατικά που περιέχει είναι αναγνωρισμένα από έγκυρο οργανισμό, ο οποίος συνεργάζεται μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.  
 
Το φυσικό είναι και βιολογικό;
Ένα φυσικό προϊόν περιέχει συστατικά φυσικής και φυτικής προέλευσης, που έχουν συλλεχθεί με απλές, μη χημικές επεξεργασίες.
Ένα βιολογικό προϊόν περιέχει φυσικά ή φυτικά συστατικά, τα οποία προέρχονται από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες.
Στα βιολογικά αλλά και στα φυσικά προϊόντα δεν περιέχονται πετροχημικά (παράγωγα πετρελαίου όπως παραφινέλαιο, βαζελίνη και προπυλενογλυκόζη), ούτε μεταλλαγμένα φυτικά συστατικά. Δεν χρησιμοποιούνται οργανικές και συνθετικές χρωστικές ουσίες, συνθετικά αρώματα, αιθοξειδωμένες πρώτες ύλες, σιλικόνες και παραφίνες. Τέλος, δεν δοκιμάζονται σε ζώα και υφίστανται την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η δράση των συστατικών του.
 
Πώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος/η ότι ένα προϊόν είναι βιολογικό;
Αναζητήστε στη συσκευασία του τη σφραγίδα του εκάστοτε οργανισμού πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Το σήμα ελέγχου του BDIH υποδεικνύει τα ελεγμένα φυσικά καλλυντικά, από ελεγμένη βιολογική καλλιέργεια, από τον Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών και Φυσικών Προϊόντων της Ιταλίας (ICEA), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, και από τον ECOCERT-ΒΙΟ ECOCERT, εξουσιοδοτημένο από το Γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας και Αλιείας (COFRAC).
Επίσης, αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια ώστε να συνταχθεί μία λίστα με αποδεκτές και μη αποδεκτές χημικές παρεμβάσεις.
 
Γιατί να τα επιλέξω;
Επιλέγοντας φυσικά ή βιολογικά προϊόντα στηρίζουμε την ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας και συνεπώς βοηθάμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα βιολογικά καλλυντικά ελέγχονται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής τους από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν προκειμένου να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Δεν περιέχουν χημικές ουσίες όπως parabens, προπυλενογλυκόλη, χρωστικές ουσίες, σιλικόνη και άλλα, που πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί για την εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών ή επειδή ρυπαίνουν το περιβάλλον με μη βιοαποικοδομήσιμα απόβλητα. Περιέχουν φυτικά συστατικά, βιολογικής προέλευσης τα οποία είναι ιδιαίτερα συμβατά με την επιδερμίδα και παρουσιάζουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για όλο το σώμα. 

Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα, αλλά φυσικά αιθέρια έλαια, τα οποία μέσα σε ένα καλλυντικό προϊόν δρουν ολιστικά, τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή, προάγοντας την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά με εντελώς φυσικό τρόπο.
Συχνά, τα φυσικά ή βιολογικά προϊόντα δεν έχουν την εμφάνιση, την οσμή και την υφή που έχουμε συνηθίσει στα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν χημικά.
Τα φυσικά καλλυντικά με βιολογικά εκχυλίσματα και υψηλό ποσοστό φυσικότητας εξασφαλίζουν καλλυντική ευχαρίστηση, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος».
 
Πώς συντηρούνται;
Στα φυσικά ή βιολογικά καλλυντικά επιτρέπεται η συντήρηση με ορισμένα ασφαλή συνθετικά συντηρητικά, τα οποία  έχουν εφαρμογή και στον κλάδο των τροφίμων. Παράλληλα, χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά διάφορα φυσικά συστατικά με αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως είναι τα αιθέρια έλαια, οι βιταμίνες C και Ε, τα εκχυλίσματα από πρόπολη, δενδρολίβανο κ.ά.
 
Πόσο διαρκούν;
Αφού ανοιχθούν τα προϊόντα αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα σε διάστημα 3 ώς 12 μηνών. Η διάρκεια ζωής του προϊόντος αναγράφεται στη συσκευασία του ή μέσα σε σκίτσο που δείχνει τη συσκευασία με ανοικτό καπάκι (π.χ. 12Μ: 12μήνες).
 
Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.