ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Τα αρωματικά φυτά και βότανα είχαν και έχουν μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή μας από διαλογικής, φαρμακευτικής αλλά και καλλωπιστικής άποψης. Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο Ιπποκράτης ως πατέρας της Ιατρικής επιστήμης έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές στις θεραπευτικές ιδιότητες των αρωματικών φυτών.

Προβολές: 8105 Σχόλια: 1

Στην πυραμίδα της ιεράρχησης των ανθρωπίνων αναγκών, η μουσική για τους περισσότερους θα μπορούσε να στριμώχνεται στην κορυφή, στις δραστηριότητες αυτές που δεν αποτελούν βασικές ανάγκες επιβίωσης, αλλά διόδους αυτογνωσίας και αυτοεκπλήρωσης, εν ολίγοις μια πολυτέλεια για λίγους.

Προβολές: 6214 Σχόλια: 0

Η EFTA είναι διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε με τη διακήρυξη της Στοκχόλμης το 1960.

Σήμερα μέλη της είναι μόνο η Ισλανδία, το Λίχτενστάιν, η Νορβηγία και η Ελβετία. Η Σουηδία, η Φιλανδία και η Δανία  έπρεπε να αποχωρίσουν για να μπορέσουν να ενταχθούν στην ΕΕ.

Προβολές: 6300 Σχόλια: 0

Γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε νομικά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου το 1970, ενώ είναι διδάκτωρ Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Αμβούργου το 1973. Μάλιστα ήταν και υφηγητής κατά την περίοδο 1972-1977, ενώ διετέλεσε καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στα Πανεπιστήμια του Μπίλεφελντ το 1978, αλλά και της Θεσσαλονίκης το 1982.

Προβολές: 7330 Σχόλια: 0

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχει αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουέζ της Αιγύπτου. 18 Αυγούστου του 1947. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Γαλλία. Παντρεμένος, με μία κόρη.

Προβολές: 6590 Σχόλια: 0

Η πρόεδρος της Αργεντινής (παθούσας από το Δ.Ν.Τ.), Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ, απηύθυνε προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες προς την Ελλάδα, σχετικά με τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας τα οποία και δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Προβολές: 8414 Σχόλια: 0

Έχουν περάσει περισσότερα από 15 χρόνια από τότε που άρχισαν να γίνονται γνωστά στο ευρύτερο κοινό τα αποτελέσματα των ιατρικών μελετών τα οποία αναδείκνυαν το διατροφικό σύστημα των Κρητικών ως περίπου ιδανικό για τη διατροφή του ανθρώπου.

Προβολές: 6646 Σχόλια: 0

Μέχρι τώρα το σύνθημα των γερμανικών φαστφούντ και των αμερικανικών προτύπων τους ήταν «γρήγορα, φθηνά, χορταστικά». Τα βιολογικά ταχυφαγεία πολυτελείας επιμένουν όμως στο «γρήγορα, φρέσκα, βιολογικά, σε όμορφο περιβάλλον».

Προβολές: 9528 Σχόλια: 0

Ο τρόπος διακυβέρνησης, που συνδυάζει την οικονομική εξουσία των κυρίαρχων, με την ανάγκη των δυτικών λαών για δημοκρατία, εκφράστηκε στο πολίτευμα που ονομάστηκε ‘αντιπροσωπευτική δημοκρατία’.

Προβολές: 7342 Σχόλια: 0

Πολλαπλώς ωφέλιμο αποδεικνύεται το ελαιόλαδο: εκτός του ότι κάνει καλό στην καρδιά νέα μελέτη δείχνει ότι βοηθάει και στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Προβολές: 6947 Σχόλια: 0
RSS URL